Yri­tys

Vielä tänä päivänäkin Pouttu Oy:n tehdas ja pääkonttori sijaitsevat Keski-Pohjanmaalla Kannuksessa. Yritys työllistää yli 200 suomalaista lihanjalostuksen ammattilaista, ja tuotteet Kannuswurstista Savusuikaleeseen maistuvat joka päivä tuhansille suomalaisille.

His­to­ria

Pouttu Oy sai alkunsa vuonna 1938, kun kotiteurastamon oppipoikana lihanleikkuun alkeet oppinut ja käytännön lihanleikkuutyössä kannuksensa ansainnut Yrjö Pouttu aloitti toiminnan itsenäisenä yrittäjänä. Sota-ajan jälkeen Yrjö ja vaimonsa Alvi saivat apua pojistaan Arvosta, Jormasta ja Kaukosta, jotka olivat tutustuneet alaan käytännön työssä jo alle 10-vuotiaina.

1960-luvun alussa yritys rakennutti oman teurastamon, ja siitä eteenpäin ollaankin eletty jatkuvan rakentamisen aikaa. 1970-luvulla rakennutettiin mm. uusi leikkaamo, pakastamo ja makkaratehdas. 80- ja 90-luvut olivat voimakasta kasvukautta niin kotimaassa kuin ulkomaillakin.

Uudella vuosituhannella monet asiat ovat muuttuneet, mutta Poutun periaatteet pitävät. Poutun nimi on yritystoiminnan alkutaipaleista asti yhdistetty vahvaan liha-alan osaamiseen. Yrityksen sisällä on aina arvostettu kotimaista ammattitaitoa ja korostettu suomalaisen työn ja paikallisen tekemisen merkitystä.