Kinkkupiirakka / Quiche Lorraine

Ainekset

1 pss (150g) Pouttu Nopeat Kinkkusuikaleita
1 kpl valmis piirakkataikina
100 g purjoa
3 dl ruokakermaa
3 kananmunaa
150 g juustoraastetta
1/4 tl mustapippuria
persiljaa

Painele tai kauli sulanut piirakkataikina leivinpaperilla vuoratun ø 24 cm irtopohjavuoan pohjalle ja reunoille. Pane pohjan päälle leivinpaperi ja paistoherneitä. Esipaista 200-asteisen uunin alatasolla 15 minuuttia. Poista paistoherneet ja leivinpaperi.

Pese ja hienonna purjo. Sekoita kerma, munat, juustoraaste ja pippuri keskenään.

Kumoa pohjalle kinkkusuikaleet, purjot sekä kerma-munaseos. Jatka kypsentämistä uunin alatasolla 30–35 minuuttia. Anna jäähtyä ennen leikkaamista.

Ennen tarjoamista viimeistele halutessasi persiljalla.

 

Reseptin parhaat palat